Jo Maeck

Abel (11) loopt bergtocht van 4300 kilometer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Elke dag dertig kilometer wandelen in de bergen. En dat vijf maanden lang. Niet veel mensen houden het vol. Maar de Vlaamse Abel (11) deed het. Samen met zijn vader liep hij 4300 kilometer over de Amerikaanse Pacific Crest Trail.

‘Dat is een wandelroute van de grens van Mexico tot Canada’, vertelt Abel vanuit zijn rustplaats in Seattle (VS). De afgelopen maanden heeft hij veel bijzondere dingen meegemaakt. ‘Het meest unieke was de beklimming van Mount Whitney, de hoogste berg van Amerika. Het was ijzig koud en ik kon mijn vingers bijna niet meer bewegen van de pijn. Maar op de top was het uitzicht magnifiek.’

Beren op de weg

Het idee voor dit avontuur, ontstond nadat Abel en zijn vader een film over de tocht hadden gezien. Begin maart stapte ze in het vliegtuig. ‘Het was gek dat wij helemaal alleen in de middle of nowherewaren. Je loopt soms op dagen afstand van de bewoonde wereld en bent op jezelf aangewezen. Het is beangstigend als je plots een beer ziet of over smalle mistige bergpassen loopt.’

Wandelen

Abel en zijn vader liepen zo’n 12 tot 14 uur per dag. ‘Elke dag bestond uit opstaan, eten, wandelen en naar bed gaan. En dat elke dag opnieuw! Gelukkig kregen ze dikwijls gezelschap: ‘Het leuke aan deze tocht is dat je altijd mensen tegenkomt. Iedereen kruist elkaar, waardoor je mensen vaak meerdere keren ziet. Iedereen is heel positief en mensen moedigen elkaar aan.’

'Niet is onmogelijk'

Tijdens de tocht kreeg Abel les van zijn vader. ‘Maar hij leerde mij ook dat niets onmogelijk is en dat je er altijd voor moet gaan.’ Over een paar dagen vliegen de twee alweer terug naar België. ‘Het zal dubbel zijn om vanuit de bubbel van de natuur plots terug te springen in het normale leven’.

Abel en zijn vader op Mount Whitney

Jo Maeck

Anderen lazen ook: Abel (11) wandelt van Mexico naar Canada. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vraag mij af hoe het zit met de leerplicht. Hoeveel tijd houd je over voor onderwijs als je van de 24 uur 12 ot 14 uur per dag loopt, ca. 9 uur per dag slaapt en de resterende tijd nodig hebt voor eten, douchen, ontspannen e.d.????

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.