Foto: Shutterstock

Abel (11) wandelt van Mexico naar Canada

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Vlaamse Abel (11) is bezig met een wandeltocht door het westen van de Verenigde Staten, samen met zijn vader. Van wel vierduizend kilometer! 

Daar loopt-ie dan. Met een band in z'n blonde haar, twee stokken in zijn handen en een tas van zo'n elf kilo op z'n rug. Al duizend kilometer heeft-ie erop zitten. Abel is bezig met een heel bijzondere tocht van zo'n vijfenhalve maand, samen met zijn vader. Helemaal van Mexico, door de Verenigde Staten, tot in Canada. 'We wandelen bijna elke dag, 25 tot 30 kilometer. Dat is wel lastig met een rugzak', vertelt Abel in een filmpje dat hij naar het Belgische jeugdjournaal Karrewiet stuurde. 

Plantjes eten

Het pad dat hij loopt heet de Pacific Crest Trail. Crest betekent bergpas. De tocht gaat dus dwars door de bergen. En hij loopt dichtbij de kust. Abel vertrok vlak voordat de coronacrisis begon. Ze zijn nu anderhalve maand onderweg. 'We zijn nog net op de laatste vlucht geraakt', aldus Abel in het filmpje. Een uitgebreid afscheid van zijn broer, zussen en moeder was er dus niet bij. Maar Abel is wél heel blij dat hij nu zijn tocht kan doen. Hij leert veel onderweg en weet zelfs welke plantjes hij kan eten. Hij slaapt elke nacht in een tent en geniet van de mooie natuur. 'Het uitzicht is elke dag anders.' 

Anderen lazen ook: Dolfijn terug in zee

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.