eigen beeld

Acht Noorse huizen glijden in zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de Noorse plaats Alta zijn gistermiddag bij een aardverschuiving acht huizen in zee verdwenen. Gelukkig waren het vakantiehuizen en was er op dat moment niemand thuis. Het spectaculaire moment werd gefilmd door een buurtbewoner.

In het filmpje is te zien hoe een stuk land van honderden meters breed afbreekt en langzaam de zee inschuift. Heel goed is te zien dat daarbij acht huizen de zee in worden gesleurd.

Reddingsactie

De verschuiving begon gisteren rond 16.00 uur. Meteen daarop werd een reddingsactie begonnen omdat het onduidelijk was of er mensen in de huizen waren.
 

Niemand thuis

Gelukkig bleek dat niet zo te zijn. De buurtgenoot die het filmpje maakte, vertelde aan een lokale krant zijn verhaal. Hij zat binnen in zijn huis toen hij een harde knal hoorde. Eerst dacht hij dat er iemand zijn woning was binnengekomen, tot hij buiten zag wat er aan de hand was.

Wat de oorzaak van de aardverschuiving is geweest, en of dat te maken heeft met klimaatveranderingen, is nog onduidelijk. 

Hier kun je zien hoe de huizen in zee verdwijnen:

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is wel zielig voor die mensen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.