Week van de Wetenschap

Achter de schermen in een ziekenhuis of universiteit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een rondleiding in de operatiekamer van een ziekenhuis, meekijken door de microscoop in een laboratorium of naar sterren speuren in de sterrenwacht. Afgelopen weekend kon je op verschillende bijzondere plekken een kijkje nemen.

Meer dan 150.000 bezoekers bezochten dit weekend een van de 350 bedrijven, ziekenhuizen, universiteiten en musea die meededen aan Weekend van de Wetenschap.

De bedoeling van het weekend is dat mensen kennis kunnen maken met de wereld van wetenschap en technologie. En dus mag je een kijkje nemen op plekken waar de deuren normaal potdicht zitten.

Operatiekamer

Zo kon je dit jaar backstage bij ziekenhuizen zoals het Prinses Máxima Center in Utrecht waar ze onderzoek doen naar kanker bij kinderen. Ook kon je een rondleidingen krijgen op de operatiekamer van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam.

Helikopter

André Kuipers vloog speciaal voor Weekend van de Wetenschap per helikopter naar Groningen. 's Avonds gaf hij een college voor honderden kinderen. Kuipers vertelt dat hij kinderen enthousiast wil maken voor wetenschap en techniek. 'Dat is de basis voor onze toekomst. Voor iedereen is iets te vinden wat leuk of interessant is, of dit nu iets biologisch, technisch of wetenschappelijks is.' 

Heb je het gemist? In 2019 vindt er weer een Weekend van de Wetenschap plaats, op 5 en 6 oktober.

Anderen lazen ook: Wetenschappers vinden een enorme pinguïn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook