Foto: VPRO

Achterwerk in de kast komt terug

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Het was in 1984 één van de eerste kinderprogramma’s van de omroep VPRO: Achterwerk in de kast! Het idee: zet kinderen in een kast, zet de camera aan en laat ze praten over wat ze maar willen. Goed nieuws: het programma komt terug, maar dan online!

Het programma was te zien van 1984 tot 1992. Kinderen vertellen daarin over hun dromen, angsten en klachten. Maar ze konden ook hun kunstjes, of dieren laten zien. In de filmpjes werd niet geknipt. Bloopers werden dus ook uitgezonden. Zoals een paling die niet wil meewerken.

Het programma was heel populair. Je ouders kennen het vast nog wel. En nu komt het dus weer terug. Iedereen kan meedoen en een video insturen, via de site van de omroep. Natuurlijk moeten je ouders dat ook goedvinden. 

Palingen en varkentjes kun je misschien beter thuislaten. Presentator Ruben Terlou heeft alvast een voorbeeld gemaakt, over zijn hond!

Anderen lazen ook: Welk kinderprogramma wint prijs?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook