Minister Arie Slob

Achtstegroepers krijgen brief van minister

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Er lag dit weekend ineens bijzondere post op de deurmat van de achtstegroepers in Nederland. Minister Arie Slob stuurde hen allemaal een brief.

2020 is voor iedereen wel een gek jaar. Door de coronacrisis zat heel Nederland ineens een paar maanden thuis. Voor kinderen uit groep 8 was het misschien wel nog gekker. Geen musical, geen kamp en voor sommigen zelfs geen eindtoets. Daarom besloot minister Slob, de minster van onderwijs, om die kinderen in het zonnetje te zetten.

De minister schrijft in de brief dat de kinderen uit groep 8 iets bijzonders geleerd hebben. ‘Het coronavirus heeft je iets geleerd over ziekte en gezondheid, over vrijheid misschien, of over hoe goed we voor elkaar willen zorgen in Nederland.

Middelbare school

De minister wenst de achtstegroepers ook veel succes in de brugklas. ‘Ik heb alle middelbare scholen gevraagd om volgend jaar een beetje rekening te houden met het rare schooljaar dat nu achter ons ligt. Zo gaan we er alles aan doen om jou op een plezierige manier aan de brugklas te laten beginnen.'

Kidsweek sprak ook met een aantal achtstegroepers over dit gekke schooljaar, waaronder Bente, Isil en Kyano. Wil je de hele brief van minister Slob lezen? Dat kan hieronder.

Anderen lazen ook: Isil (11) over dit schooljaar: 'Ik voel me boos én dankbaar'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps