Sem

Acteur Sem: ‘Ik maak grapjes over mijn flaporen’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Geen operatie en toch van je flaporen af. Voor baby’s jonger dan zes weken kan dat nu door een speciale behandeling met een spalkje, ontdekten artsen uit Utrecht. Maar is het zo erg om flaporen te hebben? Sem (15) uit Bilthoven vindt van niet. Hij heeft de hoofdrol in de film De Club van Lelijke Kinderen en vertelt. 

De oren van baby’s zijn nog zo slap dat je ze in de eerste weken makkelijk kunt vormen. Daarna wordt het oor stugger en kan dat niet meer. Met een spalkje en een pleister worden de oren van jonge baby’s dichter bij het hoofd gebracht. Sommige kinderen zullen daar later blij mee zijn, maar niet iedereen.

'Geen afwijking'

Sem is bijvoorbeeld blij met zijn flaporen. Hij heeft de hoofdrol in de film De Club van Lelijke Kinderen, die vanaf oktober in de bioscoop draait. Hij speelt Paul, een jongen met heel grote oren. Samen met zijn vrienden strijdt hij tegen de president die lelijke kinderen op wil sluiten. Maar Sem vindt zichzelf juist helemaal niet lelijk. ‘Ik zie mijn oren niet als een afwijking. Vroeger werd er weleens “aap” of “flapoor” naar me geroepen en dat vond ik niet leuk, maar nu maakt dat me niet meer uit.’

Vliegen

Op zijn eigen YouTube-kanaal kwamen de oren van Sem vaak aan bod. ‘Ik maakte er vaak grapjes over. Een keer vroeg iemand bijvoorbeeld: “Kun je ermee vliegen?” Toen heb ik een filmpje gemaakt waarin ik over een dak rende en liet ik het zo lijken dat ik eraf sprong. Daarbij zei ik: “Ik heb het getest, maar het is niet gelukt.”’ Sem hoopt dat andere kinderen er net zo over gaan denken. ‘Ik wil rapper worden en er een nummer over schrijven. Dan vertel ik dat je je er niet druk over moet maken, want het is helemaal niet erg.’ Sem moet daarbij aan de flaporen van de oud-president van de Verenigde Staten denken: ‘Obama is er ook groot mee geworden!’

Hieronder zie je een filmpje van Sem tijdens het werken aan de film.

Anderen lazen ook: 'Beeld van 'lelijke' hond weggehaald na kritiek.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het knap dat hij daar over wil praten met vremden. Duimomhoog

Oeps Duimomhoog Vraagtzichaf Blij Juichen wat maakt dat nou weer uit
ik ben verliefd op een jongen maar ben zelf een jongen.daar ben ik blij mee

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.