Giro555 actie

Actie Giro555: geld voor Afrika

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

'Stort u ook geld op Giro555?' Die vraag wordt vandaag volop gesteld op tv, radio en internet. Met de actie van Giro555 moet geld worden opgehaald, om iets te kunnen doen aan de enorme hongersnood in Afrika.

Sinds een paar weken is Giro555 weer open. Dat is het rekeningnummer van een goededoelenclub, die in actie komt als er grote rampen zijn. Een aardbeving bijvoorbeeld, of een overstroming. 

Of, zoals nu, bij een enorme hongersnood. In de Afrikaanse landen Jemen, Somalië, Nigeria en Zuid-Sudan is het zó droog, dat er onvoldoende eten en drinken is. Daardoor worden miljoenen mensen en dieren bedreigd. Zeker anderhalf miljoen kinderen zijn ondervoed.

Hockeyers van de Amstelveense verenigingen Hurley en Rood-Wit trappen de actie vijfdaagse van Giro555 af vanaf de middenstap. Hockeyclubs in Amstelveen zamelden dit weekend al geld in met een wedstrijd

Inzamelingsacties

Daar moet iets aan gedaan worden! Op scholen worden inzamelingsacties gedaan en ook bedrijven doneren geld. Bekende Nederlanders roepen kijkers op om ook geld te doneren. Ook YouTubers als Bardo Ellens en Kwebbelkop zamelen geld in. Bekijk hier welke acties er allemaal worden gehouden!

Woensdagochtend zat er al zo'n 17,5 miljoen euro in kas. Hopelijk komen daar vandaag nog miljoenen euro's bij!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog respect

Heel erg.Wij zeggen dat we honger hebben nou dat hebben zij wel mijn vader zegt honger dat hebben de mensen in Afrika en dat is waar.Ik wil een aktie voeren

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps