Tara Fallaux - huizingaschool

Actie tegen lerarentekort: 'Zo is vrij zijn niet leuk'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In Amsterdam is het lerarentekort zo groot, dat zestien basisscholen vanaf 9 december een week sluiten. Dat werd maandag bekendgemaakt. Wat vinden de leerlingen ervan?

Zino, Sevin, Sami en Sharaisa (van links naar rechts op de foto hierboven) uit groep 7 van de Huizingaschool in Amsterdam willen één ding: meer juffen en meesters. ‘De laatste tijd zijn er veel leraren weggegaan. Sommigen gaan met pensioen’, vertelt Zino. ‘En anderen gaan op een school dicht bij huis werken’, vult Sharaisa aan.

Week vrij

Door het tekort zijn ze regelmatig vrij. ‘Vorige week woensdag nog’, zegt Sami. ‘Soms krijgen we les van een andere leraar of hebben we bijvoorbeeld geen gym’, zegt Sharaisa. ‘Op maandag werkt onze juf niet en hebben we geen vaste leraar. Dan is het chaos.’ Sevin: ‘Ook gaan sommige vakken niet door en zijn er leraren zonder diploma op school.’ Het viertal is het eens met de actie. ‘Anders wordt het alleen maar erger’, denkt Zino.

Oplossing

Maar blij zijn ze er niet mee. ‘Vrij zijn is niet leuk op deze manier’, zegt Sevin. ‘We leren niets en als we daarna een toets moeten maken, snappen we niet alles’, legt Sami uit. ‘Het is heel anders dan echt vakantie’, vindt Sharaisa. ‘Want verder is niemand vrij. Je kunt niet met familie of vrienden op andere scholen afspreken.’

De leerlingen hopen dat er na de extra vrije week een oplossing is. En zo niet? Sami: ‘Dan moeten we misschien naar de baas van Amsterdam. Of naar premier Mark Rutte.’

Anderen lazen ook: Te weinig leraren: zestien Amsterdamse scholen dicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.