Een familie zoekt naar spullen bij hun ingestorte huis in Palu  Foto Reuters

In actie voor Sulawesi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het is nu ruim twee weken geleden dat Sulawesi een verwoestende aardbeving en een nog verwoestender tsunami over zich heen kreeg. En het wordt steeds duidelijker dat de schade en ellende groot is. Vandaag komt Nederland in actie voor Sulawesi.

Filmbeelden en foto’s laten zien hoe enorm veel huizen er zijn ingestort op het Indonesische eiland. En journalisten vertellen hoe moeilijk de overlevenden het hebben. Zij zijn vaak niet alleen hun huis en spullen kwijt, maar ook familieleden en geliefden. Het officiële aantal omgekomen mensen is nu rond de 1800. Maar dat zal de komende tijd zeker oplopen. Er worden namelijk nog duizenden mensen vermist. Zij liggen waarschijnlijk onder de hopen puin en modder.

Hulp nodig
Volgens de Verenigde Naties hebben ongeveer anderhalf miljoen mensen op Sulawesi dringend hulp nodig. Daarom organiseren de samenwerkende hulporganisaties in Nederland vandaag een landelijke actie. In het Hilversumse museum Beeld en Geluid zitten mensen klaar om bellers te woord te staan die geld wilden overmaken. Op de radio en tv is er extra aandacht voor de gevolgen van het natuurgeweld op het Indonesische eiland.Cara (helemaal rechts) en haar vriendinnenCara (helemaal rechts) en haar vriendinnen

Koekjes bakken en film kijken
Veel kinderen en jongeren doen vandaag klusjes. Cara (15) uit Groningen heeft met vijf vriendinnen een grote actieavond op haar school geregeld. ‘Voor zes euro kun je hier vrijdag van alles komen doen. Apenkooien en voetballen, koekjes bakken, een film kijken, gewoon lekker kletsen… Je mag zelfs blijven slapen in de gymzaal. Ik zag de beelden op tv en vind het verschrikkelijk wat die mensen moeten meemaken. Ik kan misschien niet de hele wereld redden. Maar dit kan ik wel doen.’

De komende tijd blijft het speciale gironummer voor Sulawesi nog open voor mensen die later in actie komen. Vanavond laat, in Pauw om 23.00 uur, wordt bekend gemaakt hoeveel de actiedag heeft opgebracht.

Anderen lazen ook: Aardbeving en tsunami op Indonesisch eiland Sulawesi en Actie voor Sulawesi brengt ruim 11 miljoen euro op.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is super erg. Als je het niet erg vind moet je denken: zou ik dit ook leuk vinden? als dat wel is dan vind je het wel erg. Maar ja, ik vind het echt zielig.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps