Actie voor dubbele achternaam

Actie voor twee achternamen per kind

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Je bent van je vader én van je moeder. Dus moet je ook een dubbele achternaam krijgen. Dat vindt een studente uit Amsterdam. Ze is een handtekeningenactie begonnen.

Vandaag bood Laura Kraak vierduizend handtekeningen aan in de Tweede Kamer. De studente wil dat kinderen na hun geboorte automatisch de achternaam van hun vader én die van hun moeder overnemen. Nu krijgen de meeste kinderen alleen die van hun vader.

Zelf kiezen
Het voorstel van Laura is simpel: als jouw naam Annemarie is, je moeder Betsie de Boer heet en je vader Henk Hoppa, dan staat er in jouw paspoort Annemarie Hoppa de Boer.

Als je later groot bent en bijvoorbeeld zelf trouwt, mag je kiezen welke naam je wilt houden. Anders krijgen jouw kinderen vier achternamen. En je kleinkinderen acht. Dat wordt een zooitje.  

Nog niet
In veel Europese landen krijgen kinderen al een dubbele achternaam. Toch gaat het in Nederland niet meteen gebeuren: vierduizend handtekeningen zijn niet genoeg voor een nieuwe wet. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb zelf wel twee achternamen. Dat staat zelfs in mijn paspoort

Ik vind het een goeie vraag en ik wik in de Kidsweek hoe moet dat

Geweldig! helemaal voor 2 achternamen. Als gescheiden moeder die hun vader nauwlijk hebben gekend is het voor de kinderen onbegrijpelijk waarom zij niet mijn achternaam hebben maar die van hun vader die ze niet kennen. Ik gebruik inmiddels overal 2 achternamen behalve voor officiële instanties.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps