Oostvaarderplassen

In actie voor wilde dieren in de Oostvaardersplassen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Met trekkers en spandoeken kwamen gistermiddag honderden mensen naar de Oostvaardersplassen. Ze vinden dat de wilde dieren die er leven, tijdens de winter niet genoeg bijgevoerd worden.

In toespraken lieten de demonstranten weten dat ze het niet eens zijn met Staatsbosbeheer. Deze natuurorganisatie is eigenlijk tegen het bijvoeren van wilde dieren. Toch kregen de konikpaarden, heckrunderen en herten tijdens de vrieskou van afgelopen dagen wel extra te eten. Hier lees je hoe dat precies zit.

Niet genoeg

Volgens de dierenliefhebbers die zondagochtend bij elkaar kwamen, was dat extra voedsel niet genoeg. Ze vinden dat de dieren aan hun lot worden overgelaten, omdat er hekken om het gebied staan. Daarom kunnen ze niet naar andere plaatsen om voedsel te zoeken. Uit protest gooiden een paar demonstranten hooi over de hekken. Op hun spandoeken stond: 'Dierenleed is een feit, verander het beleid' en 'Stop het creperen, start het beheren'.

Hier zie je een filmpje van de demonstratie.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Moeten we wilde dieren in de winter voeren?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook