Foto: ANP

Actiedag 'Samen voor Oekraïne' van start

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Vandaag is een speciale actiedag voor Oekraïne. Tijdens deze dag wordt er geld ingezameld voor de slachtoffers van de oorlog. Dat geld gaat naar Giro555.

Op Giro555 is de afgelopen dagen al meer dan 21 miljoen euro gestort voor hulp aan Oekraïne. Dat gironummer werd een week geleden namens elf hulporganisaties (zoals het Rode Kruis en Unicef) geopend voor hulp aan Oekraïne na de inval van Rusland.

Startsein

Radio-dj’s Sander Lantinga en Gerard Ekdom hebben vandaag om 06.00 uur het startsein gegeven voor de landelijke actiedag van Giro555: 'Samen in actie voor Oekraïne'. Tussen 06.00 en 21.00 uur presenteren dj's van verschillende zenders een speciale uitzending. En tijdens een tv-actie vanavond, gepresenteerd door Rob Kemps en Chantal Janzen, kunnen mensen inbellen om geld te doneren. 

Kinderen helpen mee

Ook veel kinderen, zoals deze, willen de mensen in Oekraïne helpen. Het ingezamelde geld is bedoeld om Oekraïners noodhulp te geven. Volgens de organisaties achter Giro555 is er onder meer behoefte aan onderdak, medische zorg en schoon drinkwater.

Anderen lazen ook: Deze lezers helpen mensen uit Oekraïne

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook