Rivier Zurich

Actievoeren voor het milieu met knalgroene rivier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Afgelopen dinsdag stroomde door de Zwitserse stad Zürich een rivier die bijna licht gaf, zó groen was-ie. Actievoerders hadden de rivier gekleurd om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Milieuactivisten wilden laten zien dat ze zich zorgen maken over de opwarming van de aarde. Sommigen sprongen in het water en lieten zich stroomafwaarts drijven alsof ze niet meer leefden. 

Klimaatverandering

Op de kant vertelden demonstranten het publiek over de gevolgen van klimaatverandering. De rivier zou groen geverfd zijn met uranine. Op Facebook laat de actiegroep weten dat die stof niet schadelijk is voor mens en natuur.

Na een half uur was de groene kleur verdwenen. De politie onderzoekt of het gebruikte middeltje inderdaad niet gevaarlijk is, schrijft de NOSGroene rivier_Zurich

Anderen lazen ook: Greta komt met zeilschip aan in New York.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat groene water lijkt net alsof er een slang in zit ik heb geen idee waarom ik dit zeg.

Er zit verf in

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.