ANP

Afghaanse ouders vernoemen baby naar reddingsvliegtuig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzondere geboorte in… een vliegtuig! Een Afghaanse moeder beviel vorig weekend tijdens een vlucht uit Afghanistan, midden in de lucht. Haar dochter heeft ze vernoemd naar het vliegtuig: Reach. 

Het waren spannende momenten in het vliegtuig van Afghanistan naar Duitsland. De Afghaanse moeder begon plots met bevallen terwijl het vliegtuig nog hoog in de lucht was. Amerikaanse soldaten hielpen haar uiteindelijk met het ter wereld brengen van de kleine Reach. Ook ging het vliegtuig lager vliegen, waardoor de bevalling iets makkelijker ging. Daar is de moeder zo dankbaar voor dat ze haar baby naar de Reach 828 heeft genoemd.

Taliban

De ouders van Reach zijn niet de enige Afghanen die hun land proberen te ontvluchten. Sinds vorige week is de streng islamitische terreurgroep Taliban daar opnieuw de baas, waardoor het voor veel mensen niet meer veilig is. Veel landen proberen zoveel mogelijk mensen uit Afghanistan te halen. Vanaf vrijdag stopt Nederland hiermee omdat de situatie daar te gevaarlijk is geworden.

Wil je weten wat er precies aan de hand is in Afghanistan? Kidsweek schreef er eerder dit artikel over. 

Anderen lazen ook: Marwa (14) en Minah (11) maken zich zorgen om Afghaanse familie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook