Foto Adam Gasson PA Images

Afvalkunstwerk voor belangrijk topoverleg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In Groot-Brittannië begint morgen de G7: een belangrijk overleg tussen de leiders van zeven invloedrijke landen. Bij aankomst zien ze hun eigen hoofd, gemaakt van elektronisch afval. De Britse kunstenaar Joe Rush wil zo een probleem op de agenda zetten. 

Het enorme kunstwerk bestaat uit de hoofden van de Briste premier Boris Johnson, de Japanse premier Yoshihide Suga, de Franse president Emmanuel Macron, de Italiaanse premier Mario Draghi, de Canadese premier Justin Trudeau, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Amerikaanse president Joe Biden. Het werk is gemaakt van elektronisch afval. Rush gebruikte daarvoor bijvoorbeeld computerschermen, toetsenborden, stofzuigers, gitaren, toetsinstrumenten en ventilatoren. 

Het artikel gaat verder na de foto.

Foto: AP

Meer herbruikt

Met dit werk wil de kunstenaar een probleem op de kaart zetten. Volgens Rush wordt er namelijk te veel elektronisch afval weggegooid en zou er meer gerepareerd en herbruikt moeten worden.

Afval op de agenda

Het kunstwerk staat in de plaats Cornwall, vlakblij de plek waar de zeven wereldleiders samenkomen. Tijdens dat mega-evenement praten zij dit weekend vooral over het coronavirus, maar ook klimaatverandering komt aan bod. Rush hoopt dat hij de leiders kan aansporen om ook even over de afvalindustrie te praten, vertelt hij aan de BBC.

Mount Recyclemore

Het kunstwerk doet denken aan Mount Rushmore, een bekend monument in de bergen van de Verenigde Staten. Daar zijn de hoofden van vier voormalig Amerikaanse presidenten uit de rotsen gehakt. Dit werk van de afvalkunstenaar wordt daarom Mount Recyclemore genoemd. Mount Rushmore zie je op de foto hieronder.

Foto: AP

Anderen lazen ook: Dit wist je allemaal nog niet over Joe Biden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook