AP Photo/Mark J. Terrill
Sport

Ai: Nieuw-Zeelandse scoort drie eigen goals

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Nieuw-Zeelandse voetbalster Meikayla Moore scoorde zondag drie keer in één wedstrijd. Ze legde de bal alleen niet tussen de palen van de tegenstander, maar tussen die van haarzelf.

Verdediger Moore speelde zondag een belangrijke voetbalwedstrijd met het Nieuw-Zeelandse dameselftal. Ze streden tegen het Amerikaanse elftal in de SheBelieves Cup, een groot voetbaltoernooi voor vrouwen. 

Hattrick

Moores nachtmerrie begon al vroeg in de wedstrijd. Ze probeerde een voorzet van de Amerikanen te stoppen, maar in plaats daarvan werkte ze de bal in haar eigen net. Een minuut later vloog een bal die vanaf rechts werd voorgegeven via haar hoofd ook binnen. Haar hattrick (drie goals in één wedstrijd) maakte ze compleet na 35 minuten. Moore stak haar voet uit om de bal weg te werken, maar ook die reddingspoging liep slecht af. Vier minuten later werd ze gewisseld.

5-0

De Amerikanen wonnen de wedstrijd met 5-0. De laatste twee goals werden wel gemaakt door speelsters van Team USA, de regerend wereldkampioen.

Bekijk de drie doelpunten hieronder:

Anderen lazen ook: KNVB Jeugdraad: 'Voetbal op fietsafstand kan prima'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook