Unsplash

Ajax als wachtwoord? Je bent niet de enige!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Heb jij toevallig ook je favoriete voetbalclub, zoals Ajax of Feyenoord, als wachtwoord? Dan ben je niet de enige! Veel Nederlanders gebruiken daar sportclubs voor.

Dat blijkt uit een onderzoek naar wachtwoorden van Scattered Secrets, een website waar je je wachtwoord kunt checken. Van alle sportclubs zijn ‘Feyenoord’ en ‘Ajax’ het meest in trek. Maar ook wachtwoorden zoals '123456' en 'welkom' zijn heel populair in Nederland.

België en Duitsland

Uit het onderzoek blijkt dat populaire wachtwoorden verschillen per land. Ook in België gebruiken ze graag voetbalclubs, maar daar zijn ook koosnaampjes zoals ‘Bolleke’ in trek. In Duitsland gebruiken ze liever automerken. Daar zijn ‘Porsche’ en ‘Mercedes’ populair.

Dit zijn de populairste Nederlandse wachtwoorden:

1. 123456
2. qwerty (zes letters op een rij, vanaf linksboven op het toetsenbord)
3.123456789
4. welkom
5. 12345
6. password (wachtwoord in het Engels)
7. welkom01
8. wachtwoord
9. 1234
10.12345678

Op nummer 15 staat ‘Feyenoord’ en op nummer 30 ‘Ajax’.

En? Staat jouw wachtwoord hierbij?

Anderen lazen ook: 5 tips voor een veilig wachtwoord.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waarom lees je dit?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.