Eredivisie ballen

Ajax kampioen... of niet?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De Eredivisie ligt door het coronavirus al een tijdje stil. Sterker nog: omdat de regering heeft besloten dat grote evenementen tot 1 september niet door mogen gaan, kan geen enkele wedstrijd meer goorgaan en is het seizoen dus voorbij. Maar wat nu? Drie vragen over de Eredivisie-stop.

1. Wie is er kampioen van de Eredivisie?

De Eredivisie wordt dus niet meer uitgespeeld. Er moesten nog 8 speelrondes gespeeld worden toen de competitie in maart werd stopgezet. Ajax stond op dat moment eerste met 56 punten. AZ had net zoveel punten, maar stond tweede doordat ze een slechter doelsaldo hebben.

Maar dit alles maakt uiteindelijk helemaal niets uit voor het kampioenschap. De KNVB heeft namelijk beslist dat niemand kampioen wordt, omdat niet alle wedstrijden gespeeld zijn. Ajax wordt wél eerste, maar krijgt geen kampioensschaal en dus ook geen 35e landstitel.

Ajax

2. En hoe zit het dan met de KNVB Beker?

Ook die is geschrapt. De finale zou eigenlijk gaan tussen FC Utrecht en Feyenoord, maar helaas kan die wedstrijd dus ook niet gespeeld worden. Geen KNVB Beker dit jaar dus. Dubbel pech voor FC Utrecht, want naast Europees voetbal lopen ze dus ook de beker mis.

KNVB Beker

3. Heeft de Keuken Kampioen Divisie wel een kampioen?

Nee, ook de tweede voetbalcompetitie van Nederland heeft geen kampioen dit jaar. En daarnaast mogen de nummer 1 en 2 van die competitie ook niet promoveren naar de Eredivisie. Daar hebben alle clubs samen over gestemd. Dikke pech voor Cambuur Leeuwarden en De Graafschap, want die twee clubs stonden bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie...

4. Wat vinden de fans van dit besluit?

Die zijn niet allemaal even blij. Fans van Ajax balen dat ze geen kampioen zijn en ook Ajax zelf is teleurgesteld, maar ze snappen het wel 'Er zijn nu belangrijkere zaken dan voetbal', aldus Ajax-directeur Edwin van der Sar. Fans van AZ zijn het helemaal niet eens met het besluit. Zij vinden dat AZ eerste moet staan, omdat ze twee keer gewonnen hebben van Ajax en gelijk staan in punten. 

Anderen lazen ook: AZ, Ajax en PSV willen stoppen met Eredivisie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

AZ heeft wel een punt! Ze waren in 2 wedstrijden (uit en thuis) beter dan Ajax.

De beste oplossing is een beslissingswedstijd Ajax-AZ'67 om het kampioenschap in september bijv. in De Kuip. Netto-opbrengst voor het Fonds ondersteuning Betaald Voetbal.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps