ANP

Ajax-keeper Onana mag een jaar niet voetballen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Dikke pech voor André Onana. De keeper van Ajax mag de komende twaalf maanden niet voetballen. De Europese Voetbalbond nam deze beslissing omdat de voetballer verboden middelen zou hebben gebruikt.

In oktober werd tijdens een controle doping in de plas van Onana gevonden. Dit is een verboden middel dat sporters kunnen gebruiken om beter te worden tijdens wedstrijden. Dat wordt gezien als vals spelen, omdat het niet eerlijk is tegenover andere sporters. De Europese Voetbalbond vond daarom dat Onana een straf verdiende.

Ongelukje

Onana respecteert de beslissing, maar zegt dat het een ongelukje was. Hij nam het pilletje omdat hij zich niet lekker voelde, schrijft hij op Twitter. In plaats van een aspirine nam hij per ongeluk een pilletje van zijn vrouw met de verboden stof erin. Ajax gaat samen met Onana een hogere rechter vragen om een lager straf. 

Blunder

Eerder deze week was Ajax ook al in het nieuws. De voetbalclub was vergeten Sébastien Haller aan te melden voor de Europa League. De speler, die werd gekocht voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro, mag hierdoor niet voetballen tijdens het grote toernooi. Veel voetbalfans balen hier enorm van.

Anderen lazen ook: Voetballer plast tijdens wedstrijd naast het veld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook