Ajax met de schaal. ANP MAURICE VAN STEEN

Ajax smelt schaal om voor fans

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Altijd al een stukje kampioensschaal willen hebben? Ajax-fans vallen met hun neus in de boter. De club heeft de schaal laten omsmelten tot ruim 42.000 kleine sterretjes, die worden uitgedeeld aan supporters met een seizoenkaart. 

De club wil iets doen voor de fans, die bijna het hele seizoen niet welkom waren in de stadions. Zo krijgen ze toch ‘een stukje Ajax’, zoals de club het zelf noemt. 

Steun

Alle seizoenkaarthouders kunnen vanaf woensdag voor de brievenbus gaan zitten, want dan ploffen de eerste sterren op de mat. Elke ster weegt zo'n 3,45 gram. 'Wij hebben het dit seizoen grotendeels zonder onze fans moeten doen', zegt algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax. 'Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks hebben onze spelers hun steun iedere wedstrijd gevoeld. Bijvoorbeeld via sociale media en op weg naar het stadion.'

In dit filmpje zie je het allemaal gebeuren, onder de leiding van directeur voetbalzaken van Ajax Marc Overmars:

Anderen lazen ook: KNVB Jeugdraad: 'Voetbal op fietsafstand kan prima'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook