Nouri Ajax prijs

Ajax vernoemt talentenprijs naar Nouri

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Gisteren reikte Ajax de prijs voor grootste jeugdtalent uit aan middenvelder Ryan Gravenberch. Mooi detail: de prijs is vernoemd naar Abdelhak Nouri.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax. Maar het is voor het eerst dat deze prijs werd weggegeven als de 'Abdelhak Nouri Award'. De prijs werd uitgereikt door Donny van de Beek, die hem zelf in 2015 won.

Bij de uitreiking waren de vader en broer van Nouri aanwezig. Ook Ajax-directeur Edwin van der Sar (vroeger keeper van het Nederlands Elftal) was erbij.

Hersenschade bij Nouri

Vorig jaar juli ging het mis met Nouri tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. De talentvolle 21-jarige Ajacied zakte in elkaar. Hij had problemen met zijn hart en moest gereanimeerd worden. Later bleek dat de voetballer ernstige schade in de hersenen heeft. Volgens artsen zal hij nooit meer normaal kunnen leven.

Boos

Deze week nog bleek dat de familie van Nouri boos is op Ajax. Zij vinden dat de club niet de goede dingen heeft gedaan om de schade aan Nouri's hersenen te voorkomen en eisen een flinke schadevergoeding.

Anderen lazen ook: Nouri glimlachte als hij de bal kreeg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.