Excuus Ajax_Nouri

Ajax zegt sorry tegen familie van voetballer Nouri

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Ajax heeft toegegeven dat de voetbalclub niet genoeg gedaan heeft toen voetballer Nouri (21 jaar) tijdens een wedstrijd hartproblemen kreeg. Sindsdien ligt hij in coma in het ziekenhuis. 

De familie van Abdelhak Nouri vond dat Ajax verantwoordelijkheid moet nemen voor wat er met Nouri is gebeurd. Ajax wilde dat lange tijd niet en zei dat Nouri op het veld de best mogelijke medische zorg had gekregen.

Excuses

Gisteren maakte Ajax-directeur Edwin van der Sar (foto boven) bekend dat de club toch verantwoordelijkheid neemt. Hij zei: 'Onze diepste excuses aan de familie dat het zo lang heeft geduurd tot duidelijk is wat er precies is gebeurd. Het voelt voor mij als een enorme schok'.

Artsen

Ajax heeft geluisterd naar twee artsen die onderzochten hoe Nouri wél behandeld had moeten worden. Als dat was gebeurd, dan was zijn situatie nu misschien minder ernstig geweest, zeggen zij. Het is nog niet bekend welke (financiële) afspraken de voetbalclub met de familie gaat maken.

Anderen lazen ook: Ajax vernoemt talentenprijs naar voetballer Abdelhak Nouri en Familie voetballer Nouri boos op Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook