Foto: Getty

Al die regen belooft een niet-bloedhete zomer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

En wéér moeten we die regenjas aan. Het is kletsnat! Volgens deskundigen zegt dat iets over de komende zomer. Alle nattigheid zorgt ervoor dat het deze zomer waarschijnlijk minder puffen wordt dan in de laatste zomers.

Er is deze lente al veel meer regen gevallen dan in de afgelopen jaren. Dat dat goed is voor de natuur, was al bekend. Al die nattigheid zorgt er namelijk voor dat er genoeg grondwater is, diep in de bodem. En daar profiteert de natuur van. Bijvoorbeeld bomen en struiken leven van dat water.

Minder heet in de zomer

Maar er is nog iets met al dat geplens, schrijft RTL Nieuws. Al die regen belooft namelijk een zomer die niet zo extreem droog en heet gaat worden als de zomers van de laatste jaren. De kans op veertig graden is een stuk kleiner geworden. Een weerdeskundige van Buienradar legt uit: 'De afgelopen drie jaar gingen we gortdroog de zomer in, nu is het water allemaal lekker aangevuld. Dat is gunstig; hopelijk hoeven we iets minder te sproeien en verdampt er meer vocht, waardoor het iets minder heet wordt.' 

Anderen lazen ook: Regen en nog eens regen: de natuur is er blij mee

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook