Beeld ANP

Albatros van 70 jaar krijgt nog een kuiken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Zeventig jaar is voor mensen al een hele leeftijd. Maar voor vogels is het echt stokoud. De Amerikaanse albatros Wisdom is met haar zeventig jaar niet alleen de oudste bekende levende vogel in het wild, ze werd deze maand ook nog een keer moeder! 

In november legde Wisdom een ei en deze maand kwam dat uit. De laysan-albatros leeft op Midway, een kleine eilandengroep midden in de Stille Oceaan die hoort bij de Verenigde Staten.

Record

Laysan-albatrossen worden meestal niet ouder dan veertig. Wisdom breekt dus meerdere records. De grote zeevogels hebben meestal maar één partner waarmee ze hun hele leven samen blijven. Maar Wisdom heeft waarschijnlijk meerdere partners versleten. Door de jaren heen heeft ze zeker dertig kuikens gekregen.

Geringd

Met haar huidige partner Akeakamai is ze sinds 2012 samen. Onderzoekers weten dat omdat de vogels geringd zijn en al jaren in de gaten worden gehouden.

Anderen lazen ook: Poepende meeuwen aangepakt met drones.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook