Varken

Albert Heijn is het grootste Liegebeest van 2017

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

In reclames maken ze producten vaak mooier dan ze zijn, zegt Wakker Dier. Voor de grootste leugenaars werd daarom de Liegebeestverkiezing bedacht. De winnaar? Albert Heijn met zijn Serranoham. 

In de Allerhande, het blad van de supermarkt, stond een stukje tekst met mooie foto’s van varkens in de wei. Maar eigenlijk leven de beesten waar de ham van wordt gemaakt in krappe, benauwde hokken. Dat is geen eerlijke reclame, vindt Wakker Dier. Veel mensen waren het met de actiegroep eens: meer dan een derde van de stemmen ging naar de Serranoham, en dus won Albert Heijn de prijs. Niet iets om trots op te zijn!

De supermarkt had al toegegeven dat de advertentie niet klopt, en heeft beloofd 'm aan te passen. En te gaan praten met de Spaanse leverancier over hoe het beter kan.

Andere kandidaten
De andere genomineerden waren de blije vissen van de Albert Heijn, die eigenlijk helemaal niet zo blij zijn. Volgens Wakker Dier zwemmen de beesten op een kluitje in grote kweeknetten. En Almhof, die reclame maakt van huppelende koetjes in een Alpenwei. En dat terwijl het bedrijf een groot deel van de koeien binnen houdt. Ook de tonijn van Rio Mare, de serranoham van de Albert Heijn en de Friesche Vlag werden genomineerd voor de Liegebeestprijs.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: De grootste liegebeesten.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps