Albino-zeehond  Bron: Ecomare

Albino-zeehond ontdekt op Texel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Bij zeehondenopvang Ecomare op Texel stonden ze even met hun ogen te knipperen: er dook een albino-zeehond op op het eiland. Dat komt bijna nooit voor. 

Als een dier albinisme heeft, heeft hij een lichte vacht en vaak rode ogen. Babyzeehonden hebben meestal een witte vacht die vanzelf grijs wordt zodra ze ouder worden, maar een albino-zeehond blijft zijn hele leven wit. Het zeldzame dier dat opdook op Texel wordt nu verzorgd in de opvang, hij is namelijk erg ziek. 

Ziek in de longen

Het zeehondenmannetje heeft een infectie in zijn longen en allemaal wondjes op zijn lichaam. Hij kan ook niet of heel slecht zien, al is dat wel vaker zo bij albino-dieren. Ook was hij uitgedroogd, maar dat gaat nu gelukkig beter.

Twee hele haringen

De witte zeehond wordt goed verzorgd in de zeehondenopvang. Omdat hij zo ziek is mag hij niet bij andere zeehonden in de buurt komen en zit-ie nu in een aparte ruimte. Daar lijkt hij het al best naar zijn zin te hebben. 'Hij dook meteen enthousiast het water in en at daar twee hele haringen op', vertelt een van de verzorgers van Ecomare. 

Anderen lazen ook: Bijzonder: zeehond gezien in provincie Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wauw ik heb er wel eens een gezien op vakantie!

Ik wist niet dat dieren zo ziek konden worden. Ik wist niet eens wat albino-dieren waren. En ik vind het superzielig.
Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.