Foto: ANP

Albino-zeehondje gevonden voor Russische kust

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

‘Het lelijke eendje’. Zo wordt de roze zeehondenpup, die gevonden is aan de Russische kust, al genoemd. Het diertje is opvallend, want het is een albino. 

De albino-zeehond heeft een lichte vacht en roodachtige, gevoelige ogen. Babyzeehonden hebben meestal een witte vacht die vanzelf grijs wordt zodra ze ouder worden, maar een albino-zeehond blijft zijn hele leven wit. Het beestje is nu zo'n maand oud. De kans dat zo’n albino-zeehond wordt geboren is héél klein. Namelijk één op honderdduizend, schrijft de Engelstalige krant The Siberian Times

Verstoten door familie

Soms worden albino-zeehondjes verstoten door hun familie.  Maar volgens de bioloog die hem ontdekte en fotografeerde, lijkt dat nu niet te gaan gebeuren. ‘De pup is actief en wordt door de moeder zo te zien goed gevoed’, zegt hij in The Siberian Times. En als de zeehondenpup toch nog verstoten wordt, staat het team van de bioloog klaar om hem op te vangen. Dan wordt het beestje waarschijnlijk naar een dolfinarium gebracht.

De foto bovenaan dit stuk is niet de zeehond die net gevonden is in Rusland. In dit filmpje zie je de albino-pup bij zijn kolonie:

 

Anderen lazen ook: Albinozeehond terug naar zee

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps