beeld ecomare

Albinozeehond terug naar zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Op Texel is een zeldzame albinozeehond vrijgelaten in zee. De zeehond werd eind oktober gevonden. Hij was heel ziek en werd verzorgd in een zeehondenopvang.

Het jonge dier was toen-ie gevonden werd pas een paar maanden oud en erg verzwakt. Nu het dier weer helemaal gezond is, hebben de verzorgers hem vrijgelaten.

Wit

De albinozeehond heeft een lichte vacht en roodachtige, gevoelige ogen. Babyzeehonden hebben meestal een witte vacht die vanzelf grijs wordt zodra ze ouder worden, maar een albino-zeehond blijft zijn hele leven wit.

Zender

Het zeehondenmannetje had toen hij gevonden werd een infectie in zijn longen en allemaal wondjes op zijn lichaam. Hij is afgelopen maanden goed verzorgd en weer helemaal opgeknapt. Het dier heeft een zender om gekregen. Zo kunnen de verzorgers hem blijven volgen.

Anderen lazen ook: 'Niet elke zielige zeehond hoeft gered'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zielig en schattig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.