Aliza Farber saxofoon Klassiek op het Amstelveld

Aliza (11) treedt nu al op met saxofoon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Aliza (11) uit Amstelveen kan heel goed saxofoon spelen. Vandaag staat ze op het hoofdpodium van Klassiek op het Amstelveld, een groot festival voor klassieke muziek in Amsterdam. En dat terwijl ze vorig jaar pas is begonnen met dit instrument.

Aliza speelde altijd piano. Ze trad vaak op en won verschillende grote prijzen, zoals het Prinses Christina Junior Concours. Vorig jaar gooide ze het roer om. ‘Mijn broer Benjamin speelde ook piano en maakte drie jaar geleden de overstap naar saxofoon. Dat klonk zó goed, dat ik dacht: dat wil ik ook!’

Gevoelens uiten

Ze ging op les en bleek net als haar broer veel talent te hebben. ‘Wat ik zo fijn vind, is dat je met dit instrument nóg beter je gevoelens kunt uiten. Met een saxofoon kun je over het podium lopen, een piano pak je niet zo makkelijk op, haha.’

Aliza vindt optreden een van de leukste dingen die er is. Dan sluit ze haar ogen en door de muziek borrelen er allerlei verhalen op in haar hoofd. ‘Vaak gaan ze over dieren. In een bos bijvoorbeeld. Klassieke muziek is heel rustgevend’, vertelt ze.

Eerste vrouw

Zaterdag treedt Aliza samen met haar broer op. Ze hoopt dat er nog veel concerten volgen. ‘Uiteindelijk hoop ik de eerste vrouw te worden die de belangrijkste muziekwedstrijd ter wereld wint!’ Ons interview met Benjamin kun je hier teruglezen.

Foto: AMT

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook