Foto: Shutterstock

Alle kinderen gaan helpen met bomen planten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Nederland krijgt er de komende jaren veel bos bij. Dat heeft minister Schouten (natuur) besloten. En daarbij krijgt ze hulp van kinderen.

De minister wil er dat er over tien jaar 37.000 hectare meer bos is dan nu. Dat is zo veel als vier keer de stad Utrecht. Die bomen worden verspreid over verschillende gebieden in Nederland. Dat is een monsterklus en om dat voor elkaar te krijgen, sprak de minister met belangrijke mensen van alle twaalf provincies af dat kinderen  gaan helpen. Iedereen op de basisschool gaat de komende jaren ten minste één keer met een schep en een mini-boompje naar buiten om 'm te planten in een natuurgebied.

Natuur en gezondheid

De minister hoopt zo op 180.000 extra bomen per jaar. Dat is goed voor de Nederlandse natuur én voor onze gezondheid, want bomen nemen CO2 op dat bijvoorbeeld wordt uitgestoten door vliegtuigen of fabrieken. Schouten hoopt daardoor kinderen ook gelijk meer over het belang van de natuur te leren. 

Anderen lazen ook: Paddenstoelen in de problemen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook