Centen

Allee, hier met die spaarpotten!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Wij gebruiken ze niet meer, de muntjes van 1 en 2 eurocent. Maar onze Belgische buren nog wel. Daar krijg je in de winkel netjes 2 cent terug als je drie euro geeft voor iets wat eigenlijk 2,98 euro kost. Maar nu hebben de Belgen een probleem: de centjes zijn bijna op!

Steeds vaker grijpen Belgische winkeliers die klanten terug willen betalen mis. De plek in de kassalade waar normaal de rode koperen 1 en 2 eurocenten liggen is leeg. ‘De rosse centjes zijn op’, stond er deze week dan ook in Belgische kranten. Nou ja, echt op zijn ze niet. Ze zitten gewoon allemaal weggestopt in laatjes, ouwe sokken en spaarpotten bij de Belgen thuis. Er nieuwe muntjes bijmaken mag van de Belgische overheid niet. Die vindt dat er al genoeg gemaakt zijn: 1,6 miljard.

Rollende munten

Maar hoe krijg je de kleine centjes dan van de mensen thuis weer hup, de winkellades in? Daar is het Belgische ministerie van Financiën nu hard over aan het nadenken. Misschien komt er een nieuwe wet die zegt dat winkeliers hun prijzen moeten gaan afronden. Net als in Nederland dus. Maar het invoeren daarvan duurt een paar maanden. Daarom is er nog een plan bedacht: iedereen vragen zijn spaarvarken te komen legen bij de bank. Dan kan al dat kleine geld weer lekker gaan rollen!   

 

Anderen lazen ook: Oeps! Winnaar 100.000 euro komt niet opdagen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt het een goed idee om het geld bedrag bij de belgen ook afteronden.

ik vind het geen goed idee

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps