ANP

Alleen kinderen welkom tijdens voetbalwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Juichende fans, veel spanning en een hoop sensatie. Zaterdag speelt Hongarije in de hoofdstad Boedapest een voetbalwedstrijd tegen Engeland. Maar de volwassenen zijn niet welkom. Daarom is het stadion gevuld met 30.000 kinderen! 

Engeland en Hongarije spelen de wedstrijd voor de Nations League. Naar deze eerste wedstrijd mogen alleen kinderen onder de 14 jaar komen. Voetbalbond UEFA heeft namelijk een straf uitgedeeld aan de Hongaarse toeschouwers. Zij maakten racistische opmerkingen tijdens het EK. Daar was de voetbalbond niet blij mee. 

De regels

Eigenlijk mochten er helemaal geen toeschouwers komen naar de wedstrijd, ook niet uit Engeland. Maar in de voetbalregels van de UEFA staat dat kinderen onder de 14 jaar áltijd gratis welkom zijn onder begeleiding van een volwassene. De organisatoren van de wedstrijd maakten van die regel gebruik. Zij nodigden kinderen uit om naar de wedstrijd te kijken. 30.000 kinderen meldden zich aan.  

Niet de eerste keer

Tien jaar geleden mochten ook alleen kinderen in Nederland naar een voetbalwedstrijd komen tussen Ajax en AZ. Toen strafte de voetbalbond de toeschouwers, omdat een Ajax-fan de keeper van AZ had aangevallen.

Anderen lazen ook: Dit zijn vijf weetjes over de Nations League.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook