rups

Alleralleroudste kruipende dier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een hoeraatje voor deze Kampecaris obanensis! Deze duizendpoot heeft namelijk een belangrijk record verbroken. Het blijkt het alleroudste kruipende dier ter wereld geweest te zijn. 

Van deze duizendpoot werd aan het eind van de 19de eeuw een fossiel gevonden op het Schotse eiland Kerre. Hij is allang uitgestorven maar moet er ongeveer zo hebben uitgezien als op de foto hierboven.

425 miljoen jaar oud

Volgens onderzoekers uit de Amerikaanse staat Texas, die het fossiel pas opnieuw hebben bestudeerd, zou de duizendpoot 425 miljoen jaar oud zijn. Dat maakt hem ouder dan alle andere, tot nu toe, bekende duizendpoten, spinachtigen of insecten. De onderzoekers denken zeker te weten dat de Kampecaris het ‘oudste bekende kruipende dier ter wereld’ is. Als dat geen applaus waard is!

Dit is het gevonden fossiel:

fossiel

 

Anderen lazen ook: Fossiel in fossiel in fossiel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik weet nie hoe hij lang overleven maar da is door

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.