Lachlan Smart jongste piloot

Als jongste piloot (18) de wereld rond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

In acht weken tijd de hele wereld rond in een vliegtuig met één motor. Een behoorlijke klus, zeker in je eentje. De Australische Lachlan Smart (18) lukte het, als jongste ooit. Zaterdag kwam hij terug en zette zijn toestel veilig aan de grond op de luchthaven van Marcoola in Australië.

‘Ik sta stijf van de adrenaline en ik ben heel blij dat ik ben geland waar ik twee maanden geleden ben begonnen’, zei Lachlan tegen journalisten die hem opwachtten.

45.000 kilometer
En dat is niet zo gek. In 54 dagen vloog hij 45.000 kilometer en bezocht hij 24 verschillende plekken in 15 verschillende landen. Een heel bijzonder avontuur, vol letterlijke up en downs. Zo vloog hij boven prachtige koraalriffen in Australië, maar had hij ook vijf uur lang hevige turbulentie boven Saoedi- Arabië en botste hij in Indonesië bijna tegen een berg.

Lachlan Smart jongste piloot

Magie Lachlan heeft met zijn reis het record verbeterd van een Amerikaanse jongen. Die vloog twee jaar geleden op zijn negentiende als jongste de wereld rond.

Droom groot
Naast een plekje in het Guinness World Records-boek veroveren, had Lachlan een ander belangrijk doel met zijn trip. ‘Ik wil jongeren laten zien dat je niet bang moet zijn om groot te dromen. Als je een doel hebt: ga daarvoor!’

Lachlan Smart jongste piloot

Of-ie nu aan de slag gaat als piloot om passagiers naar hun vakantiebestemming te brengen? ‘Nee’, zei hij tegen de journalisten. ‘Dan verdwijnt de magie van het vliegen. Ik ga de komende tijd helemaal niks doen en eerst eens goed uitrusten.’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook