happy meal

Alsjeblieft: een leesboek bij je Happy Meal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Eet je een Happy Meal, dan krijg je daar altijd een speeltje bij. Maar McDonald's heeft iets nieuws. Voortaan kun je ook een leesboekje krijgen!

Het idee achter het plan is dat kinderen meer worden gestimuleerd om te lezen. Het komende jaar worden elke twee maanden twee nieuwe boekjes uitgegeven. Die zijn geschreven door Cressida Cowell. Zij schreef ook de superpopulaire Hoe tem je een draak-serie, dus daar mag je best wat van verwachten. De nieuwe boeken gaan over twee tweelingen die samen met hun ouders terechtkomen in de tijd van de dinosauriërs.

Lezen en voorlezen

RTL Nieuws sprak met iemand van de fastfoodketen over het nieuws. De boekjes zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van acht, negen jaar, vertelde zij. 'We zien dat veel oudere basisschoolkinderen niet meer voor een Happy Meal kiezen.' McDonald's hoopt dat meer kinderen van acht en negen jaar weer wel voor een Happy Meal kiezen, met een boekje die zelf gelezen én voorgelezen kunnen worden. 

Kiezen

Het is trouwens niet zo dat je altijd een boekje bij je Happy Meal krijgt. Als je liever het speeltje wil, kan je dat ook nog gewoon kiezen. Fiew!

Anderen lazen ook: En het thema van de Kinderboekenweek 2019 is...

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het een goed idee om een leesboek te krijgen bij en happy meal.

Leuk idee ! Lezen is belangrijk en misschien zorgt dit idee ervoor dat kinderen meer gaan lezen ook al vind ik het zelf altijd leuk om een leuk speeltje te krijgen bij Mijn happy Male !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.