Foto: AFP

American Football-speler komt uit de kast

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De bekende American Football-speler Carl Nassib (28) vertelde maandag in een video op Instagram dat hij op mannen valt. Het is voor het eerst dat een speler uit de belangrijkste Amerikaanse competitie, de NFL, uit de kast komt.

In een filmpje, opgenomen in zijn eigen tuin, vertelt Nassib dat hij al vijftien jaar weet dat hij homo is. Dankzij zijn familie en vrienden durft hij het nu aan om dat te vertellen. Een moeilijke stap voor Nassib, want in zijn sport wordt dat niet altijd geaccepteerd. Daarom zijn er maar weinig spelers die er eerlijk over durven te zijn. Nassib is de eerste speler die uit de kast komt terwijl hij nog belangrijke, officiële wedstrijden speelt. De meeste mensen doen dat als hun sportcarrière voorbij is.

Niet meer nodig

In de video vertelt Nassib dat hij het niet voor de aandacht doet, maar dat hij het belangrijk vindt om er open over te zijn. Hij hoopt dat andere spelers dat daardoor ook durven te zijn. Nassib zegt ook dat hij hoopt dat dit soort video's en het hele coming out-proces in de toekomst niet meer nodig zijn. De speler van de Las Vegas Raiders geeft 100.000 dollar aan een goed LHBTI-doel. Teamgenoten lieten op social media weten dat ze trots op Nassib zijn. Hij krijgt ook veel steun van zijn coaches en van de sportbond.

American Football

American Football is de best bekeken sport in de Verenigde Staten. De sport lijkt niet op 'ons' voetbal, maar meer op rugby. Een ei-vormige bal moet naar de andere kant van het veld gebracht worden. Dat mogen spelers ook met hun handen doen.

Hieronder zie je het (Engelstalige) filmpje van Nassib:

Anderen lazen ook: Drie vragen over kom-uit-de-kast-dag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook