Facebook

Amerikaanse hond Wilbur is burgemeester

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Verkiezingsgekte in de VS. Dan hebben we het dit keer niet over de presidentsverkiezingen. In het kleine plaatsje Rabbit Hash is deze week een bijzondere nieuwe burgemeester gekozen: de Franse bulldog Wilbur.

Het is al de vierde keer dat hier een hond er met die titel vandoor gaat. Helemaal officieel is dit natuurlijk niet. De verkiezing is bedacht om de plaatselijke dorpsvereniging te spekken. Stemmen kost één dollar en mensen mogen dat zo vaak doen als ze willen. Over vals spelen bij de verkiezingen gesproken...

Campagne

De baasjes van Wilbur hebben de afgelopen tijd actief campagne gevoerd. Ze drukten verkiezingsposters met schattige foto's van Wilbur die ze overal ophingen in Rabbit Hash. Hierop prijkt Wilbur trots met met een Amerikaanse vlag op zijn kleine strikje. Ook maakten ze stickers, speciale Wilbur-bekers en knuffeltjes. 

Op deze foto's zie je de verkiezingscampagne van Wilbur:

Anderen lazen ook: Hond Oakley gaat viral met mondkapje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dan wil ik ook een hond worden Duimomhoog Duimomhoog

wat lief

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.