Facebook: Sterling Blackus

Amerikaanse jongen bouwt dure auto met 3D-printers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen geld voor een dure sportauto? Daar bedachten een Amerikaanse jongen en zijn vader een oplossing voor. Met behulp van 3D-printers maken ze een Lamborghini Aventador.

En dat levert een auto op die stukken goedkoper is dan de echte variant. Waar de Lamborghini Aventador normaal tussen de 300.000 en 565.000 euro kost, hebben de twee hem gemaakt voor 20.000 euro. Dat is zo’n vijftien keer goedkoper!

Veel tijd

Maar wie denkt dat ze alleen op een printknopje hebben gedrukt, heeft het mis. Het bouwen van de Lamborghini kost heel wat tijd. Als eerste hebben de twee drie 3D-printers moeten aanschaffen, waarna ze begonnen om de kleine onderdelen van de auto te printen. Want je kunt een auto niet in één keer printen. Met een speciale techniek maken ze alle onderdelen vervolgens aan elkaar.

Echte onderdelen

De twee konden niet alle onderdelen printen. Om de Lamborghini zo echt mogelijk te laten lijken, moesten ze orginele ramen, spiegels en scharnieren kopen bij Lamborghini zelf. Behoorlijk duur! Voor een echte Lamborghini-motor hadden ze niet genoeg geld. Daarom komt er in de namaak-Lamborghini straks een motor van een andere auto. Wanneer de twee in hun nieuwe wagen kunnen rondrijden? Dat is nog niet bekend. 

Dit is de orginele Lamborghini Aventador:

EPA

Anderen lazen ook: Guido (9) liet zijn eigen kunsthand printen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook