Fornite

Amerikaanse kinderen krijgen Fortnite-les

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Lijkt het je wat? Een coach die je helpt om beter te worden in Fortnite? In Amerika krijgen kinderen les in de populairste game van dit moment, ontdekte de Amerikaanse krant The Wall Street Journal door gesprekken met ouders.

‘Er is een grote druk om het spel niet alleen te spelen, maar er ook nog eens goed in te zijn. Je kunt je voorstellen hoe dat voor mijn zoon (van tien jaar) voelde op school’, vertelde Ally Hicks aan The Wall Street Journal. Sommige kinderen zijn blij met de coach, anderen zitten er helemaal niet op te wachten.

De kinderen (zes en elf jaar) van Dale Federighi hadden er niet echt zin in, maar hun vader bestelde toch een trainer omdat het hem leuk leek om samen beter te worden in het spel.

Pianoles

Veel mensen op social media vinden het belachelijk dat ouders een Fortnite-coach voor hun kinderen inhuren. Kinderen horen niet zo onder druk te worden gezet om beter te worden, ze horen gewoon lekker buiten te spelen zeggen zij.

Maar er zijn ook mensen die al die boze reacties maar overdreven vinden. Game-expert Ward Geene is zo iemand. ‘Als een kind zelf graag beter wil worden in Fortnite vind ik dat een coach inhuren best moet kunnen. Het is volgens mij niet heel anders dan naar hockey of pianoles gaan. Je vindt iets leuk en wilt daar graag beter in worden, maar het betekent niet dat je meteen nooit meer buiten speelt. Want natuurlijk is het wel belangrijk om dat te blijven doen.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.