Schaatsen gracht

Amerikaanse presentator: 'Nederlanders schaatsen naar hun werk'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Hoe het komt dat Nederlanders zo goed kunnen schaatsen? Een Amerikaanse journalist gaf het antwoord: de schaats is een belangrijk vervoermiddel in een stad als Amsterdam.

Katie Couric, presentator van de Amerikaanse zender NBC, deed live verslag van de Olympische Spelen. Ze wilde uitleggen waarom Nederlanders zo goed zijn in schaatsen en zei: ‘Zoals jullie allemaal weten, heeft de stad Amsterdam veel grachten die bevriezen in de winter. Sinds die grachten er zijn, schaatsen Nederlanders erover om van a naar b te gaan.’

Koopzondag

Na Katie's uitleg verschenen op Twitter en Facebook meteen allerlei grapjes. Deze bijvoorbeeld:

 

 

Snel daarna reageerde Katie Couric zelf op Twitter. Ze feliciteerde Nederland met de Olympische medailles, bood haar excuus aan en schreef dat ze weer 's naar Nederland wilde komen:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Geen school wel schaatsen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

En toch kan ik niet schaatsen Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.