Eberhardjes

Amsterdam eert oud-burgemeester met koekje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Vanaf 5 mei kun je thee drinken, een koekje eten én de oud-burgemeester Eberhard van der Laan eren. Vanaf dan heeft Amsterdam namelijk een eigen koekje: het Eberhardje.

Het Amsterdamse Eberhardje is vernoemd naar de oud-burgemeester die in oktober vorig jaar overleed. De makers van het nieuwe koekje zeggen dat het symbool staat voor verbinding tussen de inwoners en bezoekers van Amsterdam. En voor de liefde voor onze hoofdstad. Net zoals Eberhard.

Amsterdamse paaltjes

Résalieke Vlieger bedacht het roomboterkoekje, in de vorm van een hart met de drie Andreaskruisen in het midden. Die staan ook op de bekende Amsterdamse paaltjes. Dat deed ze niet alleen, maar samen met Nico Meijles, van banketbakkerij Holtkamp. 

Boodschap

Met het Eberhardje willen de makers niet alleen geld verdienen, maar vooral de belangrijkste boodschap van de oud-burgemeester delen: ‘zorg goed voor onze stad en voor elkaar’. 

Online bestellen

Vanaf 6 mei krijg je de koekjes voortaan bij de koffie in het Museumcafé Rijksmuseum, het Museumcafé Mokum en het Van Gogh Museum. Voor thuis kopen kan ook, maar dan moet je wel even naar de hoofdstad reizen. Omdat de bakkers pas net zijn begonnen met het maken van de koekjes kun je ze nog niet online bestellen. Hoeveel ze gaan kosten is nog niet bekend.

Anderen lazen ook: Zo word je een goede kinderburgermeester.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps