aardbeving

Andere regels om aardbeving te voorkomen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In Groningen schudde gisteren de aarde. De aardbeving was zo zwaar dat er binnen 48 uur andere regels bedacht moeten worden om een nieuwe beving te voorkomen.

De aardbeving was 3,4 op de schaal van Richter en daarmee de zwaarste in vijf jaar tijd. De aardbeving kon ontstaan doordat er op veel plekken in Noord-Groningen aardgas uit de grond wordt gehaald. Hierdoor ontstaan er diep onder de grond gaten en kunnen er bevingen ontstaan. Dit aardgas wordt uit de grond gehaald door De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Maatregelen

Een bedrijf van de overheid, Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), heeft de kracht van de aardbeving gemeten en kwam tot de conclusie dat de beving veel te zwaar was. Daarom heeft de NAM nu 48 uur om regels voor te stellen om een nieuwe beving te voorkomen. Een van deze regels kan zijn dat de gasproductie moet worden verminderd. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ook onderzoek voor kinderen in aardbevingsgebied Groningen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat de (NAM) dar iets minder moet doen Blij Juichen Duimomhoog * Blij * Juichen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.