Social distance

Anderhalve meter en buitenspelen, hoe zit dat?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De zon schijnt en de temperatuur gaat omhoog. Hoera, lente! Dikke kans dat je na je schoolwerk lekker wilt buitenspelen. Maar kan dat nog wel? En hoe zit het met die anderhalve meter-regel?

Om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, zijn twee dingen superbelangrijk: blijf zoveel mogelijk thuis én houd anderhalve meter afstand van elkaar als je toch even naar buiten moet. Dat drukte Mark Rutte ons maandag nog een keer op het hart. Eén meter en vijftig centimeter dus of ongeveer drie stappen.

Strengere regels

Het klinkt niet zo moeilijk, maar toch zijn er volgens de premier te veel mensen die zich er niet aan houden. Daarom gelden er nu strengere regels. Zo kunnen volwassenen een boete krijgen als ze buiten te dicht bij elkaar staan. Dat geldt niet voor degenen met wie je samen in een huis woont, zoals je ouders en broertjes of zusjes. En er zijn regels voor binnen: maximaal drie bezoekers tegelijk en ook dan geldt die anderhalve meter afstand. Net als Nina en Julie op de foto hierboven.

Buitenspelen

En buitenspelen? Ook volgens de nieuwe regels mag je dat nog steeds. Maar… daar is-ie weer: vergeet die anderhalve meter niet! Tikkertje is dus geen goed idee, maar gelukkig kan er veel wel. Een bal overtrappen, samen skaten of stoepkrijten voor de deur. Dat kan best met flink wat ruimte ertussen, toch?

Anderen lazen ook: Nieuwe regels in strijd tegen corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

blij

Vraagtzichaf ik vindt het wel prima zolang we uberhoud nog naar buiten mogen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps