Beeld ANP

Anders dan anders Prinsjesdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Geen rijtoer, geen zwaaiende koning in een koets en geen balkonscène. Maar wél net als anders hoedjes en een koffertje met geldplannen. Door corona is Prinsjesdag dit jaar heel anders dan anders.

Dat de koning dit jaar niet met de Gouden Koets zou gaan, was al langer duidelijk. De koets krijgt een opknapbeurt. De koning en de koningin gingen dit jaar gewoon met de auto:

Beeld ANP

Omdat er in de zaal natuurlijk anderhalve meter afstand gehouden moest worden, hield de koning de troonrede niet zoals altijd in de Ridderzaal maar in de Grote Kerk van Den Haag. Die is net wat groter. En dus werd afgelopen weekend de troon verplaatst en werden de stoelen in de zaal extra ver uit elkaar gezet:

Beeld ANP

Sommige dingen waren wel hetzelfde als altijd. Zo vertelde de koning in de troonrede over de plannen van de regering voor komend jaar. En Máxima mocht gewoon naast hem zitten. Veel mensen hadden het over haar knalgele jurk. Die droeg ze twee jaar geleden ook al een keer:

Beeld ANP

Met Prinsjesdag dragen de vrouwen in de zaal traditiegetrouw een hoedje. Dit jaar droegen veel gasten nog een ander accessoire: een speciaal prinsjesdag-mondkapje:

Beeld ANP

Op Prinsjesdag biedt de minister van Financiën, die over geld gaat, ook altijd een koffertje aan de tweede Kamer aan. In die koffer zitten alle geldplannen:

Beeld ANP

Anderen lazen ook: Gouden koets naar het museum.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

goed bedacht en mooi georiaseert Juichen Juichen Duimomhoog .
en nog gefeliciteert uwe hoog heden! Blij

lijkt me best leuk om
koning te zijn Blij Blij Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps