Andersom dag; toetje eerst

Andersom-dag: toetje eerst!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Loop achterstevoren naar school, met je sokken over je schoenen en klim de schommel op. Vandaag is het andersom-dag: de wereld op z'n kop!

Misschien heb je er wel eens van gehoord: andersom-dag. Ontstaan als kinderspelletje wordt het in Amerika altijd op 25 januari gevierd. Een ideale dag om normaal op z'n kop te zetten en mensen (en jezelf) te verbazen en verrassen! Met onderstaande tips maak je er een  ̶s̶u̶p̶e̶r̶l̶e̶u̶k̶e̶ eehhm.. supersaaie andersom-dag van! 

Jarig?
Hoera, je bent vandaag niet jarig! Dat moet gevierd worden. Taart drink je uit een beker, limo in een bakje (met vork natuurlijk). Eten doe je op de grond, zitten op de tafel!

Spelen
De glijbaan is er om tegenop te klimmen, en wie wordt het eerst gevonden met verstoppertje? Of misschien maak je wel een achteruit-hinkelbaan. 

Thuis
Heeft papa zijn bord niet leeg? Dan mag hij vanavond geen filmpje kijken. En let je er op dat mama haar tanden wel goed poetst? Zoja, mag je haar een sticker geven, of nog beter; het tegenovergestelde van een sticker. Het is avond, tijd om op te staan!

Wat zijn tegenstellingen?
Zoals je ziet, gaat andersom-dag over het onderzoeken van tegenstellingen. Wat is het tegenovergestelde van bitter, of grappig? En wie of wat is het tegenovergestelde van jezelf? Op andersom-dag kan je daar lekker mee experimenteren. Super ̶l̶e̶u̶k̶ saai!

 

Anderen lazen ook: De geheimen van veren en vleugels

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook