ANP

André Kuipers belde noodnummer vanuit de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Even naar aarde bellen vanuit de ruimte. Astronaut André Kuipers deed het af en toe toen hij in de ruimte zat, maar één keer ging het mis.

Door een tikfout belde hij het Amerikaanse noodnummer 911. En dat was helemaal niet de bedoeling, vertelde de ruimtevaarder deze week in het radioprogramma Met het oog op morgen.

Lastig

Kuipers zat in 2004 en 2011 meerdere maanden in de ruimte. Via een sateliet kon hij zo'n 70 procent van de tijd naar huis bellen. Omdat hij door de cabine zweefde, was het intoetsen van de nummers nogal lastig. 

Paniek

De medewerkers van de meldkamer raakten in paniek toen ze het belletje uit de ruimte zagen. Maar gelukkig zagen de mensen die het ruimteschip vanaf de aarde in de gaten hielden, dat er niets aan de hand was. ‘Ik was wel teleurgesteld dat ze niet naar boven kwamen’, zei Kuipers lachend.

Anderen lazen ook: Retourtje naar de maan, asjeblieft! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel grappig dat hij het leuk zou vinden als ze omhoog kwamen maar wel gevaarlijk dat hij hun perongeluk belde Rentweg Blij

Wat een opluchting gelukkig dat het goed is gekomen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.