Beeld shutterstock

Apen videobellen met elkaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

'Hoi! Hoe is het met jou?’ ‘Prima, wat zie je er goed uit!’ Zo ongeveer moet het videobellen tussen twee groepen chimpansees gaan. Twee chimpanseeverblijven in verschillende dierentuinen in Tsjechië zijn zo met elkaar in contact omdat de apen een beetje eenzaam begonnen te worden. 

Door corona is de dierentuin al een tijdje dicht en de dieren hebben weinig afleiding. Dus bedachten de verzorgers een oplossing: videobellen.

Snacken

Volgens de dierenverzorgers moesten de dieren in het begin aan de grote schermen in hun verblijf wennen, maar na een paar uur werden ze nieuwsgierig en zaten ze steeds naar elkaar te kijken. Daarnaast begonnen de dieren zelfs menselijke trekjes te krijgen. Zo gingen ze voor het 'tv-kijken' nootjes en ander eten verzamelen om dat tijdens het kijken op te peuzelen. Net zoals mensen graag snacken tijdens het tv-kijken dus.

De schermen blijven hangen tot de dierentuinen weer open mogen en de apen weer lekker mensen kunnen kijken.

Hier kun je zelf een paar uur per dag live meekijken:

Anderen lazen ook: Chimpansees apen elkaar na om erbij te horen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook