Foto: AFP

Apen worden relschoppers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Agressieve apen trekken door de straten van de Thaise stad Lopburi. De dieren hebben honger, nu toeristen wegblijven vanwege corona. Sommige inwoners durven hun deur niet meer uit.

In Lopburi krioelt het van de makaken. Duizenden apen leven er in oude tempels, parken en het centrum van de stad. Toeristen zijn er dol op. Ze voeren de dieren bananen en maken selfies met ze. Nu de toeristen wegblijven, krijgen de apen minder voedsel. En daar nemen ze geen genoegen mee. Als plunderende bendes trekken ze door de stad. 

Vechtende apen

Niet alleen vechten ze met elkaar om voedsel, ze vallen ook inwoners aan. Er zijn zelfs gebieden waar je niet meer heen kunt. Sommige mensen hebben netten over hun terras gehangen, zodat de apen er niet bij kunnen, schrijft de Britse krant The Guardian. Om ze te kalmeren voeren veel inwoners de dieren nu zelf.  

Niet nog meer apen 

De afgelopen drie jaar verdubbelde het aantal apen in Lopburi. Er zijn er nu zo’n zesduizend. De Thaise regering is begonnen om de apen te vangen en te steriliseren. Zodat ze zich de komende jaren niet nog eens verdubbelen!

Anderen lazen ook: Orang-oetans maken baby door het hek heen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps