Beeld ANP

Argentijns tijdschrift: sorry voor stuk over Amalia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het Argentijnse tijdschrift Caras zegt sorry voor een artikel over prinses Amalia. Het tijdschrift zette vorige week een foto van de kroonprinses op de voorpagina met de tekst: ‘Trots laat ze haar grote maat zien'. Veel mensen vonden dat erg onaardig.

‘We erkennen dat we een fout hebben gemaakt, zonder kwaadwillende bedoelingen’, zei de hoofdredacteur van het blad vandaag.

Op de voorpagina van het blad stond vorige week een foto van kroonprinses Amalia in de tuin van paleis Huis ten Bosch. Dat het blad erbij schreef dat Amalia zich duidelijk niet schaamt voor haar grote maat, vonden veel lezers stom. In andere bladen en op televisie lieten veel mensen binnen en buiten Argentinië weten dat ze die tekst beledigend en onterecht vonden.

voorpagina Caras

Het blad trok zich de kritiek aan en maakte vandaag excuses aan Amalia.

Smullen

In Argentinië wordt veel geschreven over het Nederlands koningshuis. Dat komt omdat koningin Máxima uit dat land komt. Al sinds haar eerste ontmoeting met Willem-Alexander in 1999 smullen de Argentijnse media van alles wat er speelt in de koninklijke familie.

Rijksvoorlichtingsdienst

Wat prinses Amalia zelf van het artikel vindt, is onbekend. De Rijksvoorlichtingsdienst wil ook niet zeggen of ze de voorpagina heeft gezien.

Anderen lazen ook: Prinses Amailia heeft dubbelganger op TikTok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook